Hoe te testen van de F1-auto 's

03/27/2010 by admin

Hoe te testen van de F1-auto 's

Formula One of F1-auto's moeten grondig worden getest. F1 verwijst naar een hoge intensiteit motor sport en professionele race-auto's die ze gebruiken zijn complexe en krachtige machines. Een F1 auto is getest door de afzonderlijke onderdelen en als een geheel, in de fabriek en een aantal test circuits. F1-coureurs, hun back-stuurprogramma's en testrijders deelnemen aan het testen. Testen vindt plaats vóór de race-seizoen en niet tijdens het. Er zijn een strikte set regels betreffende testen door Formule 1 de regerende lichaam, Federation Internationale D'Automobile of FIA afgedwongen.

Instructies

• Test elk onderdeel van de auto in een fabrieksinstelling. Vergelijk elk deel aan de gedetailleerde regels voor auto constructie en het testen geboden door F1. Zorgen voor dat elk onderdeel is duurzaam, juridische en functionele. Testmethoden voor elke werkzaam deel variëren en zal worden bekend bij het technisch ontwerpteam.

• Uw auto-ontwerp aan een windtunnel test onderworpen. Er zijn regels voor windtunnel testen ook net als alle gebieden van de F1. U kunt alleen een model van uw auto die is tot 60 procent van de werkelijke grootte. Bovendien bent u beperkt tot een testsnelheid van 50 meter per seconde.

• Kennis van de FIA van uw planning kunt testen. F1-teams zijn beperkt tot 15.000 test kilometer (ongeveer 10.000 mijl) per kalenderjaar. Echter, jonge bestuurder opleiding en promotionele evenementen tellen niet. Neem contact op met de FIA voor een lijst van goedgekeurde weg testen van websites.

• Test rechte lijnsnelheid, remmen, versnelling, bochten, controle, kracht en duurzaamheid tijdens het spoor gebaseerde testen. Geven de auto een grondige uitgevoerd uit met behulp van verschillende stuurprogramma's. Iederebestuurder zal hebben zijn of haar eigen techniek en stijl en zal daarom het team meer gegevens kunnen verwerken.

• Past de auto met de FIA-goedgekeurd Electronic Control Unit (ECU) vóór de uitvoering van een proef op de weg. De ECU verzamelt gegevens van maximaal 300 sensoren in de auto. Al deze gegevens terug naar het team computers wordt uitgezonden en wordt vaak aangeduid als telemetrie. Hierdoor kunnen de teams voor het testen van elk aspect van de prestaties van de auto.

• Hoge impact crashtests uitvoert. Crashtests voor F1-auto's worden toegezien door de FIA en meestal plaatsvinden op de Cranfield Impact Centre Mid Bedfordshire in Engeland. Deze veiligheidsproeven omvatten verplaatsen crashtests; statische load-tests en rollover tests.

• Gebruik uw stuurprogramma's om uit te voeren cockpit veiligheidstests. De bestuurder van de cockpit is een interne shell monocoque structuur die is ontworpen ter bescherming van de bestuurder. Bij het testen van een auto die de bestuurder moet zitten kundig voor klimmen uit de cockpit met snelheid en gemak. De gordel moet worden vrij te geven met een enkele hand beweging. Ook, test hoe snel en gemakkelijk het stuurprogramma of een Maarschalk vermag de elektrische hoofdschakelaar en de brandblusser systeem uitschakelen kan worden ingeschakeld.

Tips & waarschuwingen

  • Band testen is niet nodig omdat alle band tests worden gedaan door de licentie band aanbieder of een aanbieder.

Gerelateerde Artikelen