Hoe te testen van de echte Ruby edelstenen

09/06/2013 by admin

Hoe te testen van de echte Ruby edelstenen

Robijnen zijn waardevolle edelstenen die meestal kenmerkende rode kleur zijn, maar u er ook exemplaren met paars of roze tinten vindt. De rode kleur komt van het element chroom. Rode stenen die maskerade zoals robijnen meestal van silica granaat of rood glas gemaakt zijn. Deze imitaties zijn kwetsbaarder dan echte robijnen, welke tarief 9 op de schaal van Mohs van hardheid, net onder de diamanten. Het is dit kenmerk waarmee u om te testen of een Robijn echt is voornamelijk.

Instructies

• Reinig de steen met een vochtige doek of een tandenborstel om puin of merken te verwijderen. Graven uw vingernagel in de edelsteen te zien als kunt u een kras. Als u niet, kras er voorzichtig met een cent, een stuk glas, een stalen mes en ten slotte, ruwe silicaat schuurpapier. Als een van deze items krassen op de steen veroorzaken kan, is het niet een echte robijn. Alleen een diamant, een saffier of een andere ruby kan krassen veroorzaken op een echte robijn.

• Een facet van de steen aanzuigen en het gezicht van de cent. Als het verlaat een kras mark, probeer een stuk glas en ten slotte een mes mes krabben. De steen is waarschijnlijk een robijn als het krassen op al deze items veroorzaken kan.

• Wrijf de steen tegen een tegel schoon wit porselein. Als er een robijn, zal het niet een bepaalde kleur of streak achter verlaten. Het ontbreken van een streak is niet definitieve bevestiging dat de Robijn echt is, maar de aanwezigheid van kleur bevestigt dat het niet echt.

• Geniet de steen van de citroensap. Als er een echte robijn, zal zij niet beïnvloed, maar als er een vierkleurendruk glas, zal het beginnen te beslaan in een kwestie van minuten. U kunt ook juwelier schoonmaken samengestelde voor deze test.

Tips & waarschuwingen

  • Bij het testen van de steen, kies een gebied dat je het niet erg schadelijk iets. Als u van plan bent om het te zetten in een ring, krassen op de onderkant.
  • Voeren alle deze tests met zorg als u van plan bent te gebruiken de steen zelfs op ontdekken dat het niet een robijn.

Gerelateerde Artikelen