Hoe schoon een koekepan gietijzer voor het zuidelijke koken

06/11/2012 by admin

Een koekepan gietijzer is lang beschouwd als het werkpaard in elke zuidelijke keuken. Zuiderlingen waarderen de voordelen van koken met gietijzer---vooral, zelfs warmte distributie en superieure voedsel browning vermogen--- en hebben voortdurend gietijzer gebruikt in hun keukens voor generaties (zie referentie 1). Gietijzer skillets zijn goedkoop in vergelijking met vele andere typen van kookgerei op de markt, en zodra goed gekruid, gietijzer wordt vrijwel niet-stick en kan een leven lang meegaan. Het is echter belangrijk om te weten hoe goed schoon het gietijzer om te behouden van de niet-stick eigenschappen en de koekenpan in geweldige conditie houden.

Instructies

• Na het koken, geniet u de koekepan gietijzer in zeer warm leidingwater. Laat de koekepan geniet gedurende enkele minuten.

• Schuren de pan met een nylon pad schrobben. Dump uit het water en inspecteren de koekepan. Als alle voedseldeeltjes hebben zijn verdreven, eens te meer spoel met warm water en droog de koekenpan met een absorberend schotelhanddoek.

• Plaats voor koppig, vast-op voedseldeeltjes, kokend water in de koekepan en weken voor enkele minuten. Wanneer water afgekoeld tot het punt dat het kan veilig worden aangeraakt, schrobben koekepan met een stijve nylon borstel te verwijderen van de resterende voedsel (zie referentie 2).

• Spoel de koekepan gietijzer goed, en vervolgens droog grondig.

• Een lichte coating van koken olie aan de koekepan gietijzer terwijl het nog warm van toepassing (zie referentie 2). Verwijder de overmaat met een papieren handdoek.

• De koekepan opslaan in een koele, droge plaats. Als uw gietijzer koekepan een deksel heeft, plaats een handdoek gevouwen papier tussen de twee alvorens op te slaan om te voorkomen dat vocht zich ophopen in de kookgerei.

Tips & waarschuwingen

  • Als voedsel vaak aan uw koekepan stokken, zal het gietijzer moeten worden opnieuw ervaren. Wassen de koekenpan met een stijve borstel, warm water en zeep afwassen. Spoel en volledig droog. Toepassing van een coating van gesmolten plantaardige verkorting of koken olie aan de gehele koekepan, en dan kook ondersteboven op een omrande bakplaat op 350 tot 400 graden Fahrenheit gedurende één uur (zie referentie 2). Laat de koekepan afkoelen in de oven en slaan de pan zoals gebruikelijk.
  • Reiniging van gietijzer met afwasmiddel wassen verwijdert het niet-stick deklaag, of kruiden, uit de pan. Wassen afwasmiddel op het gietijzer alleen gebruiken als u wilt opnieuw seizoen uw koekepan.
  • Wassen uw gietijzer koekepan nooit in de vaatwasser.
  • Laat niet uw gietijzer koekepan lucht drogen. Lucht drogen bevordert roest (zie referentie 2).

Gerelateerde Artikelen