Wat zijn winter jassen gemaakt?

12/24/2011 by admin

Winter kleding heeft een lange weg dankzij technologie afgelegd. Vandaag, zijn winter jassen gemaakt van verschillende natuurlijke en synthetische materialen, allemaal met het enige doel van het houden van het lichaam warm van de winter koude rillingen. Een paar voorwaarden dient te worden opgemerkt wanneer het zoeken van een winter jas: isolatie, water/wind weerstand, comfort en stijl. Beslissen welk materiaal is het beste zal afhangen van levensstijl en persoonlijke smaak.

Wol

Wol is een populaire, goedkope materiaal voor winter jassen. De elasticiteit van de vezels en de dichtheid van het weefsel helpen isoleren van warmte en weerstaan wind; echter, het materiaal is niet waterbestendig.

Fleece

Het synthetische materiaal vlies is vergelijkbaar met wol, maar veel lichter in gewicht, absorbeert minder water en droogt veel sneller. Fleece jassen komen meestal met een waterbestendige zachte of harde buitenste schil.

Down

Veren zijn uitstekende comfortabel, licht-gewicht isolatoren. Het grote nadeel van een down-jas is dat als het nat is, het absorbeert water en clumpy kan worden.

Dunne synthetische

Super-Thin, synthetische materialen zijn twee keer zo warm als naar beneden, maar hebben het toegevoegde voordeel dat ze veel meer veerkrachtig tegen wind en water.

Hydrofobe Fiber

Polypropyleen stoffen zijn kunststof, water-proof vezels. De chemische aard van de stof wordt verplaatst van de waterdamp afstand van het lichaam als het verdampt.

Gerelateerde Artikelen