Het gebruik van gedroogde limoenen (lemmetjes)

10/10/2012 by admin

Gedroogde limoenen (lemmetjes), ook bekend als "zwarte limoenen," zijn een typische ingrediënt in stoofschotels en sauzen in Iran, Irak, de Golfstaten, en is ook af en toe gevonden in Noord-India, waar ze kunnen worden toegevoegd aan het kokende water voor basmati-rijst.

U kunt kopen gedroogde hele limoenen of gedroogde kalk poeder in Midden-Oosten of Indiase boodschappen. U kunt gedroogde limoenen smaak stoofschotels, gegrild vlees, sausen en een pittig thee uit hen zelfs maken.

Instructies

Met behulp van gedroogde limoenen (lemmetjes)

Gedroogde limoenen toevoegen pittig aroma aan bonen en linzen gerechten.

U kunt gedroogde limoenen (lemmetjes) de manier waarop koks in het Midden-Oosten do: hele plaats in stoofschotels, soepen en andere gemengde gerechten. Ze zijn ook goed in bonen en linzen gerechten, omdat de prikkelende en intense smaak goed met de aardse smaak van de peulvruchten samenvalt. Voordat u met gedroogde limoenen koken, echter zorg ervoor dat u hen goed wassen. Neem een vork en doorboren hen juiste door naar het centrum, zodat de kokende vloeistof kunt via de gedroogde kalk uitvoeren en haar scherpe smaak nemen.

Gedroogde kalk poeder maakt een ongebruikelijke wrijven voor biefstuk.

Gedroogde kalk poeder maakt een interessante wrijven voor gegrild vlees en zeevruchten. Koop het poeder of maak het jezelf van hele gedroogde limoenen (lemmetjes). Om dit te doen, de limes in tweeën gesneden en neem uit de zaden. Vervolgens plaatst u de kalk helften in een koffiemolen en verpulveren hen. Wrijf de gedroogde kalk poeder op biefstuk, karbonades of zeevruchten net voordat u ze op het rooster leggen. Gebruik het alleen poeder of meng het met een beetje olie om te maken een pasta.

Gedroogde limoenen toevoegen schil aan kruid-op smaak gebrachte sauzen.

Toevoegen gedroogde limoenen (lemmetjes) naar sauzen voor extra scherpheid en smaak; gedroogde limoenen werken vooral goed in kruid sauzen zoals stoofpot-e Ghormeh Sabzi, welke is een favoriet in Iran. Het is gemaakt met lente-uitjes, peterselie, koriander, dille, fenegriek en gedroogde limoenen (lemmetjes); stukken vlees worden toegevoegd in de buurt van het einde van het koken, en het wordt geserveerd over rijst.

Maak een verfrissende thee uit gedroogde limoenen (lemmetjes).

U kunt een kruidige thee uit gedroogde limoenen (lemmetjes). Neem twee gedroogde limoenen en breken in stukken door het plaatsen van hen in een zip-top zak, afdichting het afsluiten en dan raken de limes met een hamer. De kalk stukken uit de zak en leg ze in een pan met 4 kopjes water. Breng het water en het limoensap stukken aan de kook en vermindering van de warmte. De kalk en water mengsel sudderen gedurende ongeveer 4 minuten. Zeef de thee via kaasdoek of een papieren koffie-filter. Zoeten op smaak met suiker en serveer warm of koud.

Tips & waarschuwingen

  • Als u meer intense smaak van kalk wilt, voegt de gedroogde limes in de buurt van het begin van uw het koken. Als u een meer subtiele smaak wilt, moet u deze toevoegen voordat u klaar bent met het koken van de schotel.
  • Geheel gedroogd limoenen (lemmetjes) en gedroogde kalk poeder kan worden gehouden voor maximaal een jaar, als opgeslagen in luchtdichte containers in een koele, donkere plaats.

Gerelateerde Artikelen