Soorten Shiraz wijn

12/06/2011 by admin

Soorten Shiraz wijn

De druif Shiraz is sterk gegroeid in Australië en is populair in Zuid-Afrika. Typen van Shiraz wijn wordt bepaald door een groeiende regio, waar de uniciteit van de bodem en klimaat bijdragen aan het eigen karakter van de wijn als eindproduct.

Barossa Valley

Soorten Shiraz wijn

Australië's Barossa Valley produceert robuuste en geconcentreerde wijnen van Shiraz. Shotfire Ridge Shiraz is een voorbeeld van de regio met zijn rijke smaken van zwarte bessen, gerookte vleeswaren, chocolade en eik.

McLaren Vale

Soorten Shiraz wijn

McLaren Vale produceert Australische Shiraz wijnen vergelijkbaar Barossa in textuur maar met lichtere lichaam en kleur. De dode Arm Shiraz is typerend voor de McLaren Vale regio met haar heldere smaken van anijs en cherry.

Hunter Valley

Soorten Shiraz wijn

Het warme klimaat van New South Wales' Hunter Valley maakt een zachte textuur Shiraz wijn belichaamd in de toelichting van het framboos en vanille gevonden in de lokale Brokenwood-Shiraz.

Heathcote

Victoria's Heathcote Shiraz wijnen zijn vergelijkbaar met de Syrah wijnen van Frankrijks Rhônedal als gevolg van koelere klimaat. Craven's plaats Shiraz van Heathcote is verfijnd en complex, met subtiele tonen van lavendel, viooltjes en bosbes.

Adelaide

Soorten Shiraz wijn

Shiraz druiven uit Adelaide ontvangen overvloedige zon en de zoetste soort Shiraz wijn produceren. Leabrook Estate Shiraz belichaamt de regio met haar bloemen smaken en aroma's van zoete lila en munt.

Zuid-Afrika, Cape regio

Soorten Shiraz wijn

Zuid-Afrikaanse Shiraz wijn is vergelijkbaar met het robuuste Australische type, met diepe paarse kleur, geconcentreerde fruit en aroma's van rook en kruidnagel. Vis haak Shiraz, geproduceerd in de regio van Stellenbosch, illustreert dit vol soort Shiraz wijn.

Gerelateerde Artikelen