Wat doet het betekent als sieraden Is gemarkeerd ADI 925?

03/15/2010 by admin

Wat doet het betekent als sieraden Is gemarkeerd ADI 925?

Sommige mensen kunnen kopen een stuk van sterling zilver sieraden voor zijn gewicht en kwaliteit. Echter, het kan komen als een schok voor velen om te ontdekken dat de drie kleine letters en cijfers, "ADI 925," ingeschreven in de sieraden geven dat het stuk is slechts 92,5 procent solide zilver.

ADI markering

De afkorting "ADI" staat voor "Amsterdam Diamond - Aahus/Lystrup," dateert uit 1982 tot 1983. Amsterdam Diamond is dat de naam van het Deense bedrijf uit waar de sterling zilver afkomstig is en, in sommige gevallen kan zelfs dateren het stuk. Aahus is de naam van de wijk in de stad van Lystrup in Denemarken waar Amsterdam Diamond zich bevindt.

Kopergehalte

Gewoonlijk zijn er voor elke 100 gram zilver 7,25 gram van koper of nikkel. Een klein percentage van de sterling zilver bestaat uit koper, omdat deze metalen beste met zilver combineert. Koper ook maakt het zilver moeilijk maar doet het niet verkleuren.

Sterling Zilver

"Pure" zilver is 99,9 procent zuiver; maar het is vooral zacht en is niet praktisch voor gemeenschappelijke sieraden. Zilver moet ten minste 92,5 procent zuiver (ADI 925) worden gelabeld "sterling" en af en toe wordt gevonden maar liefst 95 procent zuiver. Hoewel deze laatste meer dan het minimum vereiste bedrag bevat, moet het nog worden hierna aangeduid als zilver in plaats van puur zilver.

Verzilverde Jewelry

Ware sterling zilver is op minimale, 92,5% zuiver zilver. Verzilverde items zijn voorzien van solide koperen of andere metalen aan de binnenkant met een huid van zilver aan de buitenkant.

Deskundige inzicht

Sieraden kan worden illegaal gestempeld "ADI 925." Om te testen als het is verguld, drop een licht rood zilver testen oplossing op het zilver. Verschillende kleuren op basis van het gedeelte van zilver die het bevat wordt weergegeven. Zuiver, 98 procent zilveren zal bloed rood en een grijs-wit vlek achterlaten. Een donkere bruine vlek blijft op sterling zilver na het aanzetten van donkerrood. Als het nu 80 procent of lager, zal de oplossing diep bruin en laat een donkere bruine vlek achter.

Gerelateerde Artikelen