Hoe maak je gebakken kool

03/28/2012 by admin

Hoe maak je gebakken kool

U hebt een paar opties om te frituren kool: stoom-frituren en roerbakken. U bent waarschijnlijk meest vertrouwd met roerbakken, of braden dunne reepjes van voedsel kort gebakken in de hete olie. Stoom-frituren--ook bekend als smoren-frituren in het zuiden--verwijst naar snel schroeiende voedsel in heet vet, dan verlagen van de temperatuur en afwerking het in de stoom gegenereerd tijdens het koken. De kool crunch roerbakken behoudt, en de kool te toothy tederheid stoom-frituren kookt.

Instructies

Zuid-gebakken kool

• Kwartaal van de groene kool en gesneden uit de kern. Trek weg de dunne buitenste laag en een verkleurd of eenig bladeren. Snij de kool in 3/4 - tot 1-inch stukken.

• 1/2 pond van ongeveer gehakte bacon voor elk hoofd van kool bak op matig-hoog vuur tot krokant; gebruik maken van een diepe, breed zware bodem pan. Het spek overbrengen in een plaat bekleed met papieren handdoeken en zet het opzij. Bak in plantaardige olie als een alternatief voor spek vet, indien gewenst.

• Toevoegen van de kool aan de hete spek vet en bak tot licht gebruind, ongeveer 3 minuten. Seizoen de kool met koosjer zout en vers gemalen zwarte peper; de warmte op middellange-laag ingesteld.

• Cover de pan en kook de kool gaar, ongeveer 15 tot 20 minuten, roer af en toe. Roer de gehakte spek in de kool en een extra minuut koken. Dienen de kool warm en dampende.

Gesauteerde kool

• Kwartaal van de groene kool en gesneden uit de kern. Elke kool werkt hier--Savoy, paksoi, Napa of rood. Of een mix van twee of drie rassen goed reageren op roerbakken. Schil weg slap of verkleurd bladeren en snijd de gezonde resterende bladeren in flarden 1/4 inch breed of minder; de kool heeft gereserveerd.

• Bak dun gesneden aromatische groenten in een paar eetlepels plantaardige olie in een wok of saute pan op matig-hoog vuur tot geurig. Lente-uitjes, dun gesneden paprika, knoflook en gember--een klassieke Aziatische combinatie--toevoegen persoonlijkheid en zing aan kool, maar u kunt geen smaakstof ingrediënten die u graag.

• Voeg de kool en bak het tot het begint te verwelken, ongeveer 2 minuten; Roer regelmatig de kool. Seizoen de kool met zout of soja saus; Voeg een vleugje azijn voor zuurgraad, indien gewenst.

• Blijven de kool sauteing tot verwelkt, maar nog steeds stevig aan de beet, ongeveer 2 minuten. Roer alles een laatste keer en serveer onmiddellijk.

Tips & waarschuwingen

  • Voeg kool in de laatste 3 of 4 minuten van het koken wanneer integratie ervan in een roerbak in vooruitgang.

Gerelateerde Artikelen