Delen van een Flat strijkijzer

09/24/2017 by admin

Voor mannen of vrouwen die hebben van de optie van een rechte haren stijl willen zonder gebruik te maken van een chemische straightener, is een platte strijkijzer een ideaal toestel. Hoewel specifieke strijkijzers enigszins door fabrikant variëren, is het basisontwerp veel hetzelfde voor elk model. De essentiële onderdelen van een platte ijzer zijn hetzelfde ongeacht welk model u kiest.

Hoe plat strijkijzers werken

Een platte ijzer rechtzetten tijdelijk de haar door het toepassen van warmte aan de haarschacht. Het vlakke ijzer is toegestaan om te krijgen warm. Het platte ijzer wordt geleid van de hoofdhuid aan de uiteinden van het haar te straighten van het haar. Het proces wordt herhaald totdat de platte ijzer is toegepast op alle onderdelen van het haar. Het haar blijft rechtdoor totdat de volgende shampoo of tenzij het wordt bijvoorbeeld, natte--in de regen.

Verwarmingselementen

Strijkijzers zijn gebouwd met verwarmingselementen die heet worden wanneer het platte ijzer is aangesloten op een elektrische bron en het apparaat ingeschakeld is. Sommige strijkijzers zijn batterij aangedreven, in welk geval zij opwarmen gewoon door wordt ingeschakeld. De elektrische stroom uit het snoer of de batterij wordt omgezet in warmte door het verwarmingselement en deze warmte wordt dan toegepast op het haar.

Straightening platen

De onderdelen van de platte ijzer die in contact met het haar komen worden de platen genoemd. Er zijn twee platen op een vlakke ijzer. De platen zijn gelegen aan weerszijden van de twee rechte elementen die deel van het lichaam van de platte ijzer uitmaken. De platen ontvangen de warmte die wordt verzameld door het verwarmingselement en de warmte aan de haarschacht.

Klem en lichaam

Strijkijzers hoeft meestal niet een aparte ingang. In plaats daarvan, ze zijn samengesteld uit twee rechte elementen samengevoegd aan het ene uiteinde van een flexibele klem. Het andere uiteinde van elk rechte element heeft de platen gekoppeld. Het vlakke ijzer is begrepen aan het eind van de klem met elke sectie van haar ingedrukt tussen de twee platen zoals het is wordt rechtgetrokken.

Overwegingen

Strijkijzers variëren in kosten, afhankelijk van de functies. Strijkijzers met niet-gecoat metalen platen zijn over het algemeen de minst dure. Echter, meest strijkijzers zijn keramiek of een andere vorm van coating op de metalen platen te minimaliseren haarbeschadiging. Strijkijzers zijn ook vaak voorzien van een draaibare koord om het gemakkelijker om te manoeuvreren van het toestel. Meest strijkijzers zijn ontworpen voor gebruik met droog haar, hoewel sommige strijkijzers ook worden op vochtig haar gebruikt kunnen.

Gerelateerde Artikelen